Ryssbloggen

blicken mot öst

Sverige är en djurpark, Ryssland – en djungel!

with 2 comments

Jag läse nyligen en artikel om en tysk journalist som länge varit bosatt i Ryssland. Så här beskrev han skillnaden mellan Tyskland och Ryssland. Man skulle enkelt kunna byta ut Tyskland mot Sverige i nedantående citat:

Разница между Германией и Россией, как между зоопарком и джунглями. В зоопарке тебе приносят еду, каждий день чистят вольер, воздух фильтруют. Если заболеешь, вылечит врач. В зоопарке вы будете нормально жить, если не узнаете джунглей: запахи, цветы, за каждим углом что-то новое, интересное. Но, с другой стороны, вам еду гарантировано не подадут. Там бывают и хищники.

Skillnaden mellan Tyskland och Ryssland kan liknas med skillnaden mellan en djurpark och en djungel. I djurparken blir du matad, varje dag rengör man buren och filtrerar luften. Om du blir sjuk, ser läkaren till att du blir frisk. I djurparken är du nöjd med livet, tills du upptäcker djungeln: dofterna, blommorna, bakom varje hörn något nytt, intressant. Men, å andra sidan, du är inte garanterad mat. Där finns dessutom rovdjur.

Written by Erik Norbergh

20 februari, 2012 den 8:36 e m

Publicerat i Uncategorized

Tagged with

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. det stämmer, å vad då?

    3011

    21 februari, 2012 at 8:28 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 768 andra följare

%d bloggare gillar detta: