Får betalt för stöd till motorvägsbygge

Idag hölls ett offentligt möte i Moskva till stöd för bygget av den omdiskuterade motorvägen mellan Moskva och St Petersburg genom skogen i Chimki. Jevgenija Tjirikova, som företräder den organisation som kämpar för att bevara skogen, skriver på Twitter att personer som deltog i mötet fick betalt efteråt. Den korta tweeten länkar till en video där man ser hur människor efter mötet i utbyte mot rosa nummerlappar får ta emot kuvert med pengar. Det är naturligtvis inte samma sak, men jag kan inte hjälpa att jag får associationer till sovjettiden då människor köade med ransoneringskort för att få ut en limpa bröd.

http://grani-tv.ru/images/fp3/flowplayer-3.1.0.swf
Грани-ТВ: Химкинский лес: проплаченный митинг

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s