Tusentals Moskvabor demonstrerade mot rasism.

Trots det bistra vinterovädret – 2500 personer demonstrerade i dag i Moskva mot främlingsfientlighet och rasism. Demonstranterna höll upp plakat med buskap som ”Världen är färgad men inte brun”, ”Hitler kaputt” och ”Det här är vår stad”. Enligt tidningen Kommersants reporter på plats var de flesta av demonstranterna äldre och inga antifascister eller oppositionella syntes till.

Demonstrationen var en reaktion på att rasister och nazister utnyttjat den tragiska händelsen den sjätte december i Moskva, då en fotbollssupporter blev ihjälskjuten i samband med ett bråk med ”kaukauser”. Oroligheterna efter dödsskjutningen kulminerade den 11 december då tusentals fotbollssupportar och främlingsfientliga samlades i centrala Moskva för en demonstration. I samband med protesterna misshandlades flera personer med ”kaukasiskt utseende” grovt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s