”Kommunistisk” version av Monopol

En polsk myndighet har tagit fram en ”kommunistisk” version av spelet Monopol för att lära barnen hur det var under Sovjettiden. Istället för att köpa mark och bygga hotell får spelarna en lista med livsnödvändigheter som bröd och toapapper, och sen får de köa för att komma in i statligt ägda butiker, skriver The Sun.

En kul idé tycker jag att på ett pedagogiskt sätt lära barn vad som var fel i Sovjetunionen, men tydligen var föregångaren till Monopol inte alls så superkapitalistiskt som det är nuförtiden. Grundtanken med spelet var, enligt bloggen Vardagskrig, att förklara för folk att det kapitalistiska systemet är djupt orättvist. Det hade i alla fall jag ingen aning om. När man tänker på det blir ju det hela en smula ironiskt…

Läs artikel i The Sun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s