”Ryssland lever i två dimensioner”

Jag slänger upp en länk till ett referat om mötet på Global bar i Stockholm i januari som handlade om situationen för journalister och det fria ordet i dagens Ryssland. Jag har tidigare bloggat om mötet där radiojournalisten och bloggaren Irina Vorobjova och advokaten Andrej Stolbunov (som försvarar den svårt misshandlade journalisten Michail Beketov) deltog.

Så här sa Irina Vorobjova bland annat om hur det står till med pressfriheten i Ryssland:

Ryssland lever i två dimensioner, det är som toppen av ett isberg. Officiellt finns det ingen censur, men om borgmästaren ringer åklagaren och säger att ”det här vill jag inte se mer av” – då blir det oftast så att man inte ser mer av det.

Läs hela referatet här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s