Närkontakt med ryska filmmakare

Den ryska filmfestivalen Kinorurik har dragit igång och  i går var jag och såg filmen Брестская крепость (Brest Fortress). Efter filmen följde ett samtal med en av skådespelarna Andrej Merzlikin och manusförfattaren Igor Ugolnikov. Ugolnikov är tidigare känd för att ha skrivit en hel del komedier, men den här filmen är något helt annat.

Igor Ugolnikov (Foto: Erik Norberg).

Andrej Merzlikin (Foto: Erik Norberg).

Filmen handlar om försvaret av fästning i Brest, Vitryssland, som invaderas av nazistiska trupper i juni 1941. Det är en brutal krigsfilm och väldigt verklighetstrogen med delvis autentiskt filmmaterial. Som alltid när krig skildras på film är det en historia om ond bråd död men det är också ett gripande relationsdrama. Filmen har vunnit flera priser, bland annat det ryska filmpriset Gyllene örnen. Här kan den som vill se den officiella trailern:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s