Lukasjenko: Fallet löst

Vitryssland måste ha världens effektivaste polisutredare och säkerhetstjänst. Det tog bara en dag för myndigheterna att gripa två personer misstänkta för bombdådet i Minsks tunnelbana och dessutom få dem att erkänna. Klockan fem i morse kom erkännandet, förkunnade diktatorn i dag. Och inte bara det – de ska dessutom ha erkänt två tidigare bombdåd som inträffade 2005 och 2008! Det låter för bra för att vara sant, och när något låter för bra för att vara sant brukar det vara just så.Vem som helst skulle troligen erkänna vad som helst efter ett nattligt förhör hos den vitryska säkerhetstjänsten KGB.

Lukasjenko är i alla fall belåten. Han har förklarat fallet löst och tackat sina undersåtar för hjälpen. Men han är inte helt nöjd. Nu ska oppositionspolitikerna förhöras, de så kallade femtekolonnarna, för att Lukasjenko tror att de vet vem som beställt terrordådet. Det här är som en bisarr mardröm. Vitryssland ligger geografiskt väldigt nära Sverige, men ändå så oerhört långt borta.

3 reaktioner till “Lukasjenko: Fallet löst

  1. Visst är det mycket möjligt att de gripna också är de skyldiga. Vad gäller det vitryska valet går det inte att blunda för alla rapporter om uppblåsta siffror. Det är dock möjligt att Lukas även hade vunnit ett ”rättvist” val så man måste fråga sig varför regimen slår ner så hårt på oppositionen. Det tyder på desperation.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s