”De lever som slavar” – SVT om gästarbetarnas villkor i Ryssland

SVT:s korre Elin Jönsson har gjort ett reportage om gästarbetarnas villkor i Moskva och övriga Ryssland. En högutbildad kvinna från Kirgizistan berättar i inslaget om hur och och hennes man varit tvungna att lämna sin femårige son i hemlandet för att resa till Moskva och utföra lågbetalda sysslor. Där utnyttjas de hänsynslöst av skrupelfria företagare. Reportaget publicerades i fredags den 4 november, dagen då Ryssland sedan 2005 firar det senaste tillskottet i floran av helgdagar, ”dagen för folkens enande” eller ”день народного единства”. Tanken var att fira samhörighet mellan Ryssland många folkgrupper men dagen har i hög grad tagits över av högerextremister.

Se reportaget i SVT Play: http://svt.se/embededflash/2594302/play.swf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s