Darth Vader vill köpa strandtomt i Ukraina

Tro det eller ej, men självaste Darth Vader – känd från Stjärnornas krig – har ansökt om att få köpa en strandtomt i den sydukrainska staden Odessa vid Svarta havet.

– Eftersom jag vet att borgmästaren, många ledamöter i stadsfullmäktige och exekutivkommittén har gått över till den mörka sidan har jag kommit för att skaffa en bit mark … för mitt rymdskepp, förklarade Darth Vader på perfekt ryska för tjänstemän i stadshuset. Möjligen kan man misstänka att det rörde sig om en man som klätt ut sig i den mörke furstens kläder, men det låter jag vara osagt.

Allt filmades förstås (det vore ju tjänstefel att inte dokumentera när en så intergalaktiskt känd person besöker Jorden). I filmen ses Darth Vader kliva med bestämda steg uppför den berömda Potemkin-trappan för att sedan fortsätta mot stadshuset där han förklarar sitt ärende för roade väktare. Sedan följer han med en vakt till ett kontor där hans markansökan registreras officiellt.

Bakgrunden till spektaklet är stark kritik mot att personer i stadsfullmäktige och deras anhöriga erbjudits gratis strandtomter i det attraktiva området Otrada, något som väckt korruptionsmisstankar.

Se filmen här:

Mer på temat: http://dumskaya.net/news/lyuk-ya-tvoj-otec-015863/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s