Obscent twittrande från Medvedev

De senaste dagarna har jag följt med stort intresse valet till den ryska duman. I söndags och dagarna efteråt har jag suttit som klistrad på Twitter och följt utvecklingen med stigande fascination. Jag ska inte ge mig in på några skarpsinniga analyser – det finns andra som redan gjort det på ett alldeles utmärkt sätt – utan nöjer mig med att konstatera följande: Det har begåtts valfusk, inga tvivel om det. Men det har ändå skett något slags uppvaknande hos det ryska folket, allt fler blir allt mer medvetna. Det tyder inte minst alla protester i efterdyningarna av valet på. För att inte tala om alla syrliga kommentarer och satirteckningar beträffande Putin och Medvedev och maktpartiet Enade Ryssland som sprids som en löpeld på ryska bloggar och sociala nätverk.

Ryssland är intressantare än på länge!

En liten anekdot i sammanhanget som det redan har skrivits en hel del om är följande: I onsdags syntes en obscen förolämning som alldeles uppenbart var riktad mot politiska motståndare på president Medvedevs officiella Twitter-konto. Så här löd meddelandet, översatt till svenska:

I dag blev det tydligt att om en person skriver uttrycket ”skurkarnas och tjuvarnas parti” på sin blogg så är han ett korkat får som blir kn*llad i munnen

Uttrycket ”skurkarnas och tjuvarnas parti” har använts flitigt av oppositionella inför valet och det är just maktpartiet Enade Ryssland som avses.

Meddelandet hann ligga ute i flera minuter innan det raderades och efteråt försökte Kreml förklara det hela genom att skylla på att en medarbetare på ett oacceptabelt sätt stört feeden. ”De skyldiga kommer att straffas”, hette det i uttalandet.

Så här såg Twitter-meddelandet ut i original:

På lördag planeras nya stora demonstrationer mot det officiella valresultatet, både i Moskva och i Sankt Petersburg. Som av en händelse kommer jag att landa i Petersburg bara någon timme innan den demonstrationen är planerad att starta.

Det ska bli mycket intressant.

Mycket mer om valet finns på kniivila.net.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s