Ryssland tar långledigt

Så var det nyårsafton. Slutet av 2011 har i Ryssland kantats av enorma protester mot det riggade valresultatet. Det är de största protestaktioner som Ryssland skådat sedan början av 90-talet och dessutom väntas nya demonstrationer efter den 10 dagar långa ledigheten som varje år inleds med. Det talas mycket om att ryssar vill ha en stark ledare och inte bryr sig om hur deras land styrs. Den senaste tidens händelser vittnar med all önskvärd tydlighet om att den bilden behöver nyanseras. Ryssarna har vaknat och även de ryssar som tidigare bestämt hävdat att de inte bryr sig om politik har nu börjat uttrycka sitt missnöje. 2012 kommer att bli ett besvärligt år för Putin, oavsett om han återvänder till presidentposten eller inte.

Här är ett klipp som knappast behöver någon översättning. Tack Sylvia Asklöf!

2 reaktioner till “Ryssland tar långledigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s