Den ryska protestvågen fortsätter

I morgon den 4 februari fortsätter proteströrelsen demonstrera mot resultatet i det ryska parlamentsvalet. Demonstrationståg kommer att arrangeras i både Moskva och Sankt Petersburg men även i flera andra städer.

Jag kommer att befinna mig i Sankt Petersburg över helgen och tänker gå och titta på manifestationen. Det ska bli intressant att se hur mycket folk som lockas dit. Tydligt är att stadsadministrationen vill dra uppmärksamhet bort från arrangemanget, man ordnar nämligen samtidigt en familjeaktivitet med musik, fyrverkerier och tilltugg till minne av Peter den förstes ukas att börja bygga Östersjöflottan 1701. Arrangemanget börjar kl 14, och den politiska marschen börjar kl 13.30. Tillfällighet?

Klart är att de som tänkt ge sig ut och demonstrera i morgon bör klä sig varmt. I Sankt Petersburg väntas -18 grader. På den statskontrollerade nyhetskanalen Ryssland 24 har de hela veckan varnat för det kalla vädret med dramatiska bilder och musik. Budskapet tycks mig vara detta: Gå för Guds skull inte ut, det kan vara farligt!!

Bilden visar den av myndigheterna godkända rutten för demonstrationståget. Först ville arrangörerna tåga längs huvudgatan Nevskij prospekt, men de sa staden nej till.

20120203-202157.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s