9000 poliser kommenderas ut i Moskva

9000 poliser beordras ut på Moskvas gator inför dagens demonstrationer, skriver tidningen Kommersant. I Moskva planeras fyra olika möten, som alla fått tillstånd. Den stora demonstrationen som arrangeras av rörelsen ”för rättvisa val” startar klockan 12 med att deltagarna tågar till Bolotnaja plosjad (träsktorget) där bland annat Jurij Sjevtjuk, sångare i rockgruppen DDT och en av rörelsens frontfigurer, kommer att uppträda. Dessutom ska tal hållas av kända journalisten Leonid Parfjonov, författaren Ljudmila Ulitskaja och människorättsförsvararen Irina Jasinaja, allt enligt Kommersant. Det var på Bolotnaja plosjad där den stora demonstrationen ägde rum innan jul, de n största massaktionen i Ryssland sedan början av 90-talet.

Kl 13 hålls också en motdemonstration till stöd för Vladimir Putin. Flera vittnesmål har dykt upp som berättar om att anställda på statliga myndigheter, post- och bankanställda och skolelever tvingas delta i den manifestationen.

Dessutom kommer liberalerna att hålla ett eget möte pga att de inte vill tåga tillsammans med ”nationalister och kommunister” i den stora demonstrationen. Pajasen Zjirinovskijs parti LDPR kommer också att hålla ett eget möte.

Det gäller för alla protesterande att klä sig varmt. I Moskva väntas runt 19 minusgrader. Chefen för ryska hälsoministeriet har tidigare uppmanat människor att avstå från att ge sig ut och demonstrera, just på grund av den stränga kylan. Återstår att se om folk lyssnar på honom eller på sig själva.

20120204-095313.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s