Mak Dak vs. Mc Donald’s

I Petrozavodsk finns inget McDonald’s, men det finns något annat: Mak Dak. Jag kommer ihåg att det här caféet skulle öppna när jag var här för 4,5 år sen och uppenbarligen är det ännu i drift. Jag har ingen aning om huruvida McDonald’s officiellt haft några synpunkter på just det här tilltaget, men uppenbart är att de har så stora problem med varumärkesintrång i Ryssland att de känt sig tvungna att på sin hemsida betona vilken som är deras officiella ryska internetadress.

Möjligen kan det bli strid på kniven om rättigheterna i Petrozavodsk så småningom. Ett äkta McDonald’s planeras nämligen. Ett centralt beläget köpcentrum har aviserat att en officiell restaurang ska öppna efter sommaren i år.

20120207-002950.jpg

2 reaktioner till “Mak Dak vs. Mc Donald’s

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s