Ny rysk skandalfilm om oppositionen planeras

NTV kan inom kort komma att sända en ny film som påstår sig avslöja oppositions-ledarnas ”verkliga natur”. Enligt gazeta.ru kommer den nya filmen att handla om oppositionens främsta företrädare, däribland bloggaren Aleksej Navalnij, politikern Boris Nemtsov, Ilja Jasjin från rörelsen ”Solidaritet” och programledaren Ksenija Sobtjak. Flera av de som utpekas som huvudpersoner i den kommande filmen har bekräftat för gazeta.ru att deras familjer den senaste tiden fått besöka av journalister från NTV som ställt frågor om allt ifrån de oppositionellas sexuella läggning till eventuell otrohet och sena utekvällar.

En källa med insyn i inspelningarna säger till tidningen att filmen är beställningsjobb ”uppifrån”. Enligt samma källa ska syftet från början ha varit att försöka ”bevisa” att oppositions-företrädarna är homosexuella, eftersom de är motståndare till den nya lagen som förbjuder ”spridande av propaganda om homosexualitet”. Men eftersom filmmakarna inte ansåg sig kunna argumentera tillräckligt övertygande ska man ha beslutat sig för att koncentrera sig på att lyfta fram komprometterande uppgifter om oppositionsledarnas privatliv.

För omkring två månader sen, efter presidentvalet, sände NTV filmen ”Protestens anatomi” där de som deltog i oppositionens protestmöten anklagades för att få betalt. Filmen orsakade en stor skandal i Ryssland, inte minst för att NTV valde att visa den två gånger. När eller ens om den nya filmen kommer att sändas är oklart men om jag får våga mig på en gissning så tror jag att det kan bli aktuellt i slutet av maj då oppositionen planerar nya massdemonstrationer i Moskva.

Läs också:

http://www.gazeta.ru/politics/2012/05/10_a_4578181.shtml

En reaktion till “Ny rysk skandalfilm om oppositionen planeras

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s