Lukasjenka erkänner svensk nallebjörns-aktion

Den vitryska diktatorn Aleksandr Lukasjenka erkänner nu att ett flygplan kränkte vitryskt territorium. Det var den 4 juli som den kontroversiella svenska pr-byrån Studio Total genomförde en flygning från Gotland, in över vitryskt luftrum och släppte ner nallebjörnar över en förort till Minsk, i en aktion för yttrandefrihet och demokrati. Länge förnekade vitryska myndigheter att någon kränkning skett av vitryskt luftrum. Men i dag på en försvarskonferens erkände Lukasjenka att kränkningen ägt rum och förkunnade att han ämnar meddela på måndag vilka personer ska få sparken från sina jobb på grund av det inträffade.

De verkligt modiga personerna måste ändå sägas vara de vitryska medborgare som hjälpte svenskarna att genomföra aktionen. De greps senare av den ökända vitryska säkerhetstjänsten KGB och riskerar nu mångåriga fängelsestraff. Man kan undra om Studio Total tycker att deras öde är ett pris värt att betala?

Läs även artikeln på den oberoende vitryska nyhetssajten Charter 97 (på engelska).

2 reaktioner till “Lukasjenka erkänner svensk nallebjörns-aktion

  1. Varför ingen av svenskar är inte upprörd över att deras medborgare bröt mot lagen? Ja, de gjorde det i ett diktatoriskt land, men de gjorde det! Den svenska ministern visar sin kränkande behandling till ledare av ett annat land och inget fördömande till sina landsmän i stälett. Är det bara jag som ser att de beter sig som barn på dagis? Förlåt för mitt språk men jag skämms för svenskar.

    Gilla

  2. Hi! This is my first visit to your blog! We are a collection of
    volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
    Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s