Restriktiv möteslag på gång i ryska Tatarstan

I den ryska delrepubliken Tatarstan har myndigheterna tagit fram ett lagförslag som begränsar antalet deltagare vid offentliga möten och demonstrationer till 0,8 personer per kvadratmeter. Ännu restriktivare är det nya lagförslaget om mötet är tänkt att äga rum intill en administrativ byggnad eller ett köpcentrum: då tillåts bara 0,3 deltagare per kvadratmeter och det totala antalet vid ett offentligt möte får inte överstiga 150 personer. En liknande lag är på gång i en grannrepublik och motståndare befarar att lagen, om den införs, på sikt kommer att spridas till federal nivå. Allt enligt tv-kanalen Dozjd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s