Medvedev om Pussy Riot

Rysslands förre president, numera premiärminister, Dimitrij Medvedev är känd för att säga rätt saker, även om det oftast stannar vid ord. Nyligen uttalade han sig, i en intervju med franska medier, om domen mot de tre tjejerna i punkkollektivet Pussy Riot. De tre bandmedlemmarna dömdes till två års fängelse för att spelat luftgitarr inne i frälsarkatedralen i Moskva, men åklagaren yrkade på sju år. Till franska medier sa Medvedev att han tycker att tjejerna visserligen agerat moraliskt fel men att det hade räckt med den tid de satt häktade under utredningstiden (ca ett halvår). Medvedev var samtidigt noga med att påpeka att det var hans personliga åsikt. Tidigare har Ryssland president Vladimir Putin sagt att han tycker att tjejerna ”fick vad de förtjänade”.

 

 

3 reaktioner till “Medvedev om Pussy Riot

  1. Hej på dig! Det är mycket trvligt att se att någon är intresserad av mitt land utomlands! Skriv mer, det är ganska intressant att läsa vad man tycker om Ryssland i andra land. Själv jag tror att det finns många saker i landet för att vara intresserad av, men just som landet utan inte som staten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s