Rysk satir om ÖB:s uttalande om svensk försvarsförmåga

Statliga Kanal 1 har i programmet Yesterday Live, en rysk version av amerikanska Saturday Night Live, sänt en satirisk video som till tonerna av ABBA driver med svenska ÖB:s uttalande om att Sverige bara skulle klara sig en vecka mot ett fientligt angrepp utan stöd från militäralliansen Nato. I videon ses en man som liknas ÖB och andra manspersoner som beter sig på ett ”fjolligt” sätt. Videon gör också narr av att Sverige har en kvinnlig försvarsminister: ”Mamma mia! hur ska vi klara oss? Vår försvarsminister har kjol!” Jag berättade om videon redan i går på Facebook och nu har även DN uppmärksammat satiren. I slutet av inslaget blir det ganska propagandistiskt där Sverige istället för att vara rädd för ryssen uppmanas ta hjälp av Ryssland för att skydda sig mot Nato. Men kul är det, i vilket fall som helst!

2009 framfördes låten Tingeling goes Russia i Melodifestivalen, som drev med ryska nationalsymboler. Det fick till och med den ryska ambassaden i Stockholm att uttala sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s