Kände ryske journalisten Beketov död

I dag dog journalisten Michail Beketov som TV4 nyheterna tidigare berättat om. Han dog på ett sjukhus utanför Moskva, det meddelade hans advokat Stalina Gurevitj via sitt Twitterkonto i kväll. Beketov åt när han plötsligt flämtade till, som om han kvävdes. Enligt Gurevitj är den preliminära dödsorsaken hjärtinfarkt.

Beketov är känd för att han jobbade för att stoppa ett motorvägsbygge utanför Moskva. I sin tidning skrev han upprepade gånger om korruption hos lokala makthavare, bland annat borgmästaren i staden Chimki.

I november 2008 blev han överfallen och brutalt misshandlad; han förlorade flera fingrar och läkarna tvingades bland annat att amputera hans ens ben och hans hjärna skadades så illa att han tappade talförmågan. Innan överfallet blev hans hund ihjälslagen och hans bil satt i brand som en varning. Förövarna hittades aldrig, istället blev Beketov själv åtalad för förtal, då han hävdade att det var borgmästaren i Chimki som beställt överfallet. I oktober 2010 återupptogs rättegången om förtal, B dömdes till böter men senare frikändes han av en apellationsdomstol, enligt ryska medier.

Beketov återhämtade sig aldrig efter överfallet. i en video tagen för tre dagar sedan av hans gode man kan man se hur han är i full färd med gång-träning. Beketov blev 55 år gammal.

Mer http://www.kommersant.ru/doc/2165661?fp=33

http://osystematiskastudier.wordpress.com/2013/02/16/bilderna-ljuger/

20130408-232427.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s