Ryska medier protesterar mot häktning

Idag protesterar flera ryska medier mot att en fotojournalist, som dokumenterade Greenpeace-aktionen mot en rysk oljeplattform, har häktats. Medierna har valt att inte publicera några foton.

20130927-084949.jpg

4 reaktioner till “Ryska medier protesterar mot häktning

 1. Mange i Russland mener at Europa trekker oppmerksomheten mot den negative siden i Russlands utvikling. Jeg er nesten enig med de. Jeg leser bloggen din lenge siden. Og jeg må si at det er interessant. Det er interessant å vite hvordan ser vi ut i dine øyne. Men det betyr ikke at det som du skriver skriver du på en objektivt vis.
  Fra november 2010 skrev du ca 120 artikler på bloggen. Og 50% av dem er med negative på en eller annen mote om Russland. Og det betyr ikke at resten er positive. Mest parten av dem er ikke om Rusland i det helle tatt. Om en leser dine artikler kan man tenke om Russland som om en monster og de levende er bare homo-, lesbi-, Pussi og de som sitter i fengsel. Jeg forstår at det er god mote for at folk brenner seg av artiklene dine – å skrive om slike ting. Men folk i Russland elle i Hviterussland er ikke opptatt i det. Jeg oppfordrer deg til å være objektiv og ikke marginalisere Russland i øynene til dine leserne.

  Gilla

   1. Jeg er prest i Norge så selvfølgelig blir interessant å høre noe om religion i Russland. Men ikke om homofili eller noen skandaler. Kanskje om verdier som er viktig for alle i Russland. Du vet at vi har stor mangfold i religion. Og det er ikke på grunn av flyktninger elle slik. En stor del av Russland er buddhistisk og er muslimsk. Selv om medt parten er kristne. Ofte bor de i samme område. Hvordan lever de som naboer? I hvilken grad er lærerikt å være naboer? Har de problemer i sin felles eksistensen og hvordan løser de det? Vi ofte hører at Den russiske-ortodokse kirke er mot homofili. Ja det stemmer. Men sannheten trenger at vi må spore hva synes muslimsk, judisk og buddhist isk samfunnet om det. Hva de mener om Pussi? Om du vil skrive om den ”brennende” tema. Det er interessant i ikke den minste grad hvordan lever russerne i Sverige. Hvilken problemer har de og hvordan hjelper begge statene for løse det. F.e. her i Norge har vi en organisasjon som jobber med folk som kommer i Norge som professionel: forsker, professorer osv. I hvilken grad påvirker russiske miljø lokale politikere i Sverige. Om du vil skrive om Ukraina, så det er ikke så mange skriver og vet om hvordan fungerer skoler i Vest-Ukraina da de har f.e. 4! lokal språk i noen områder (ukrainsk, russisk, romersk, Ungarn, polsk). Hvilke prosesser er her både med sprakk politikk og integrering og des-integrering? Og hva er religion her, fordi de som snakker i Karpaty romensk tilhører Den romersk ortodoks kirke, de som snakker polsk er karolinerne mens de som snakker ukrainsk kan bli

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s