Tv Rain kämpar i motvind

Bild

Den lilla oberoende tv-kanalen Tv Rain har i veckas tid kämpat för att försöka få in pengar till sin fortsatta existens med hjälp av fund-raising. Bland har man på sajten kunnat köpa särskilda badges med kanalens logga och texten ”Rain – det är vi”.  Under veckan har kanalen lyckats få in 40 000 rubel (ca 7300 kronor) från sina tittare, vilket räcker för att förlänga kanalens livslängd med två månader, enligt kanalchef Natalja Sindejeva. Möjligen kan man klara sig i fem månader om man samtidigt  fortsätter att spara in på kostnader. Sindejeva har gjort klart att kanalen inte kommer att ändra sin oberoende redaktionella linje, däremot planerar man nu att ytterligare skära ner på personal och minska antalet program. Kanalen har haft stora problem sedan den i samband med 75-årsjubileet av belägringen av Leningrad ställde en provokativ fråga till sina tittare. Man frågade sig helt enkelt om det hade varit bättre om Sovjetunionen hade gett upp Leningrad till Nazityskland för att rädda människoliv. Diskussionen i direktsändning handlade om huruvida folket då sluppit de umbäranden som gjorde att över en halv miljon människor svalt ihjäl samtidigt som stadens partichef vältrade sig i lyx. En förbjuden frågeställning i dagens Ryssland, eftersom minnet av Sovjetunionens seger över Nazityskland är något som högtidlighålls än idag. Tv Rain fick också omedelbart problem. Kanalen kallades nazistisk och det hjälpte inte att de bad om ursäkt, alla stora distributörer stängde av dem från sina kanalutbud. Som ett brev på posten tappade de även annonsörerna eftersom antalet potentiella tittare sjönk kraftigt. Kalle Kniivilä har skrivit mycket mer om föröljelserna av Tv Rain på sin blogg.

 

BADGE-1-4346911395933368

2 reaktioner till “Tv Rain kämpar i motvind

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s