Barnpjäs förbjuds på festival på grund av ”homosexuell propaganda”

”Efter sovstunden på dagis, medan barnen äter kakor med mjölk, berättar kuddarna olika barndrömmar för varandra. Den enda som inte drömt något är nykomlingen – som inte är lik någon av de andra kuddarna – hyperallergiske Gretsjik. Han blev skadad i transporten och blöder bovete och uppenbarligen kommer han att dö. Då skickas han till kuddhelvetet – källaren. Gretsjik är nära förtvivlan, men så träffar han en pojke, en liten allergiker – som är precis så ensam som han själv.”

Det här är beskrivningen av barnpjäsen ”Kuddens själ” som ryska kulturministeriet anser är alltför opassande för att vara en del av Moskvas Internationella bokfestival som äger rum den 14 juni. I ett brev till arrangörerna skriver förste vice kulturminister V.V Aristarchov att ”i pjäsen kan uppfattas tecken på homosexuell propaganda bland minderåriga” utan att närmare gå in på några detaljer. En annan pjäs för vuxna anses även den klart olämplig att framföra i det avsedda sammanhanget eftersom den innehåller svordomar. Arrangörerna anmodas att omedelbart avlägsna de båda pjäserna ur programmet, annars hotar kulturministeriet med att dra tillbaka sitt beslut att vara ”festivalens officiella beskyddare”.

Ett litet utdrag ur föreställningen från 2012: https://www.facebook.com/video/video.php?v=520648897954834

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s