Proryska separatister förbjuds att svära.

Igor Strelkov (som egentligen heter Girkin), separatistledare och självutnämnd ”försvarsminister” för den så kallade Folkrepubliken Donetsk i östra Ukraina, har skickat ut ett dekret där han förbjuder sina underlydande att använda svärord. Enligt Girkin är svärord av ”icke-ryskt ursprung som användes redan av fienderna till Rus för att kränka deras helighet”. Med Rus menas den gamla beteckningen för det gamla Kievriket, som är ursprunget till dagens tre nationer Ryssland, Ukraina och Vitryssland (Belarus).

Girkin skriver i dekretet att svordomar alltid ansetts vara en ”svår synd” som han anser ”andligen sänker arm’en och bidrar till dess nederlag”
Han skriver vidare att användande av svordomar på offentlig plats ”är ett allvarligt disciplinärt regelbrott och bestraffas som ett sådant”. Han går dock inte närmare in på vilken typ av straff som kan komma ifråga för de mannar som använder de förbjudna orden.

20140730-144951-53391750.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s