MOSCOW, RUSSIA - MARCH 24: Russian President Vladimir Putin speaks during a state award ceremony honoring participants of the Olympic and Paralympics Games in Sochi in the Kremlin, March 24, 2014 in Moscow, Russia. Putin awarded Russian citizens and also citizens of other countries for the successful preparations of the games. Among the guests at the award ceremony were coaches, athletes, the chiefs of sports federations, journalists, officials, and constructors.  (Photo by Sasha Mordovets/Getty Images)

Putins popularitet slår nytt rekord

Vladimir Putins popularitet har nått nya rekordnivåer, visar en färsk undersökning som Levada center publicerade i veckan. I maj var det 83 procent som stödde honom som Rysslands president, nu i augusti har siffran ökat till 87 procent.

I takt med att Ryssland blivit allt mer isolerat från omvärlden i samband med krisen i Ukraina har Putins popularitet på hemmaplan bara vuxit sig starkare. Den senaste popularitetsinjektionen kommer efter att EU och USA infört ytterligare sanktioner.

Även Dmitrij Medvedevs popularitet ökar. I april var det 60 procent som stödde honom som Rysslands premiärminister, nu i augusti är siffran 71 procent.

66 procent anser att utvecklingen i Ryssland just nu går åt rätt håll, jämfört med i maj då 58 procent var av den åsikten.

Undersökningen genomfördes den 1-4 augusti bland 1600 personer i myndig ålder.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s