Ukrainsk kupp mot skyskrapa i Moskva

Tidigt i morse såg en av de klassiska Stalinskraporna i Moskva (de så kallade sju systrarna) lite annorlunda ut. På toppen av den 176 meter höga skyskrapan på Kotelnitjeskaja-gatan kunde nämligen förbipasserade se en ukrainsk flagga och stjärnan med den klassiska symbolen hammaren och skäran hade målats delvis blå.

Enligt uppgifter till Interfax hade gärningsmännen tagit sig så långt upp de kunde på den 32 våningar höga byggnaden via en innertrappa för att sen fortsätta upp till toppen med hjälp av ”specialutrustning”.

Det är oklart vilka som ligger bakom, men strax efter att det hela upptäckts grep polisen fyra personer, två unga män och två kvinnor, som nu misstänks för vandalism. Det brottet har fängelse i upp till tre år i straffskalan.

De misstänkta nekar till brott och hävdar att de bara var ute för att hoppa fallskärm och ryska medier har också visat ett filmklipp som sägs visa hur en av gärningsmännen hoppar fallskärm ner från byggnaden.

20140820-202538-73538820.jpg
Bilden visar en arbetare som klättrat upp för att ta ner flaggan. Men innan han gjorde det passade han på att ta en selfie.

2 reaktioner till “Ukrainsk kupp mot skyskrapa i Moskva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s