Navalnyj uppmanar till nya massmöten på lördag

Oppositionsledaren Aleksej Navalnyj uppmanar nu sina anhängare till att demonstrera i 80 städer över hela Ryssland på lördag. Uppmaningen kommer två dagar efter att Navalnyj dömts till 20 dagars arrest för att upprepade gånger ha uppmanat till icke-sanktionerade protestaktioner. Han greps i fredags utanför sin bostad i Moskva och samtidigt greps chefen för Navalnyjs kampanjstab, Leonid Volkov, i Nizjnij Novogorod där Navalnyjs kampanj planerade en demonstration.  Efter att domen meddelades i söndags sa Navalnyj att han såg den som en present till Putin på dennes födelsedag som infaller just på lördag den 7 oktober. Putin blir då 65 år.

Källor: Meduza, Navalnyj.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s