Ryska politikerns uppmaning till kvinnor: ”Ha inte sex med utlänningar under fotbolls-VM”

En rysk politiker med ansvar för familjepolitik har ett råd till ryska kvinnor under fotbolls-VM: Ha inte sex med utländska män! Och om någon ändå skulle vara sugen så vore det klokast att välja en partner som är av samma ras.

Uttalandena fälldes  av Tamara Pletnjova, ordförande i Dumans komittée för frågor som rör familj, kvinnor och barn i en intervju i radiokanalen Govorit Moskva på onsdagen. Enligt Pletjnova skulle sex med en utlänning kunna leda till att barn tvingas växa upp med en ensamstående mamma, precis som efter OS i Moskva 1980.

– Vi ska föda våra egna barn. Dessa barn lider, det vet ni mycket väl. De led redan under Sovjettiden. Det är bra om de åtminstone är av samma ras, men om de är av en annan ras så är det ännu värre. Jag är inte nationalist, men ändå. Jag vet att även barnen lider, och sedan blir de övergivna och blir kvar här med mamman, sa Pletnjova enligt den utskrift av intervjun som publicerats på radiokanalens hemsida.

– Мы своих должны рожать. Эти же детишки страдают. Вы это знаете прекрасно. И страдали ещё со времён советской власти. Хорошо, если ещё одной расы. Если другой расы, то вовсе. Я не националист, но тем не менее. Я знаю, что страдают и дети, а потом их бросают и всё и они остаются тут с мамой.

Pletnjovas uttalande har fått stort genomslag på sociala medier där många kritiserar och skämtar om saken. En skriver:

”Homosexuella får inte kyssas och man får inte he sex med utlänningar. Får vi överhuvudtaget spela fotboll med dem eller bara om vi använder preventivmedel?”

En annan svarar:

”Med kondom är det inte heller tillåtet, det drar ner i moraliskt fördärv och undergräver familjens grundvalar”

2018-06-13_16-13-54.png

Många kommentarer handlar om att Pletnjovas uttalande är rasistiskt. En användare skriver:

”Varför startar de allra mest avskyvärda fraserna med orden ”jag är inte rasisit/nationalist/homofob, MEN?”

2018-06-13_16-20-49.png

En del tar fasta på att Pletjnova bara talar om ryska kvinnor som har sex med utländska män, och inte det omvända:

”Uppmanar hon bara ”tjejer” att inte ligga med utlänningar? Betyder det att ”killar” får göra det?”

2018-06-13_16-22-12.png

”Det hade varit smartare om hon organiserade gratis utdelning av preventivmedel och uppmanade folk att skydda sig”, tycker en annan Facebook-användare:

2018-06-13_16-31-02.png

Men det finns också de som håller med Pletnjova:

”Hon har sagt allt rätt, precis så är det. Om någon gillar det eller ej är en annan sak. ”Farsan” kommer hit, festar och sticker hem till sitt land igen, kanske till och med till sin fru. Och de naiva unga damerna som önskar att på enkelt sätt (via sex) dra på sig en utlänning blir kvar med en massa problem…”

2018-06-13_16-29-45.png

Pletnjova har tidigare gjort sig känd för kontroversiella uttalanden. Efter att några unga kvinnliga journalister tidigare i år anklagade parlamentsledamoten Leonid Slutskij för att ha trakasserat dem sexuellt i Duman sa hon så här till radiokanalen Moskvas Eko i mars:

– Jag vill säga att dessa flick-journalister borde se anständigare ut och klä på sig innan de går in i en statlig byggnad istället för gå runt med navlarna helt nakna

– хотела бы сказать, что эти девочки-журналистки ходили бы поприличнее, одевались бы, ведь это государственное учреждение, а не ходили с голыми пупками

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s